Робоча програма

 

РОБОЧА НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА  з дисципліни «організація готельного господарства»

 

 

Назва лекцій, кількість годин, основні питання

Тема практичної та семінарської роботи,  кількість годин, основні питання

Теми для самостійного вивчення, кількість годин

Форми і види контролю

Література

1

2

3

4

5

Модуль 1. Сутність управління готельним комплексом

Тема І. Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу на сучасному етапі розвитку ринкової економіки в Україні

1.1. Сутність категорій «менеджмент», «управління» та «управлінські відносини» в готельно-ресторанному бізнесі
1.2. Підприємство готельно-ресторанного бізнесу як суб'єкт господарської діяльності
1.3. Місія, мета та завдання менеджменту підприємств готельно-ресторанного бізнесу

(2 год)

Семінарське заняття 1 (2 год).

Тема І. Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу на сучасному етапі розвитку ринкової економіки в Україні

1.1. Сутність категорій «менеджмент», «управління» та «управлінські відносини» в готельно-ресторанному бізнесі
1.2. Підприємство готельно-ресторанного бізнесу як суб'єкт господарської діяльності
1.3. Місія, мета та завдання менеджменту підприємств готельно-ресторанного бізнесу

 

Тема:  Організація виробництва послуг як функція менеджменту

 

 

 

 

 

 

Тестування

 

 

 

 

 

 

№ 1,2,3,7

Тема II. Визначення організації як соціальної структури
2.1. Сучасна організація та її залежність від факторів макросередовища
2.2. Види організацій сфери готельно-ресторанного бізнесу України

(2 год)

Семінарське заняття 2 (2 год).

Тема II. Визначення організації як соціальної структури
2.1. Сучасна організація та її залежність від факторів макросередовища
2.2. Види організацій сфери готельно-ресторанного бізнесу України

Тема:  Функція контролю у готельно-ресторанному бізнесі

 

 

Опитування

 

 

 

 

№ 2,3,4,6

Тема  IІІ. Фактори, принципи й функції менеджменту та їх подальший розвиток в умовах ринкової економіки

3.1. Основні фактори менеджменту та принципи господарського управління
3.2. Поняття «функцій менеджменту» та їхня роль в управлінні підприємствами готельно-ресторанного бізнесу

 (2 год)

Семінарське заняття 3 (2 год).

Тема  IІІ. Фактори, принципи й функції менеджменту та їх подальший розвиток в умовах ринкової економіки

3.1. Основні фактори менеджменту та принципи господарського управління
3.2. Поняття «функцій менеджменту» та їхня роль в управлінні підприємствами готельно-ресторанного бізнесу

Тема:  Планування як функція менеджменту

 

 

 

 

Тестування

 

 

 

№ 1,7,4

Тема IV. Мотивація й стимулювання в готельно-ресторанному бізнесі

4.1. Теоретичні основи мотивації й стимулювання.

(2 год)

Семінарське заняття  4 (2 год).

Тема IV. Мотивація й стимулювання в готельно-ресторанному бізнесі

4.1. Теоретичні основи мотивації й стимулювання.

 

Тема:   Аналіз внутрішнього середовища підприємств готельно-ресторанного бізнесу

Тестування

 

 

  2,15,3

Тема V. Функція контролю у готельно-ресторанному бізнесі.

5.1. Зміст, види, принципи та процес здійснення контролю на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу
5.2. Ефективність функції контролю у готельно-ресторанному бізнесі

(2 год)

Семінарське заняття  5 (2год).

Тема V. Функція контролю у готельно-ресторанному бізнесі.

5.1. Зміст, види, принципи та процес здійснення контролю на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу
5.2. Ефективність функції контролю у готельно-ресторанному бізнесі

 

Тема:   Підбір управлінських кадрів і формування їх резерву

 

 

 

 

Опитування

 

 

 

 

 

№3,2,5,1,3

Модуль 2. Управління персоналом, в готельному комплексі, управління фінансами.

Тема VI. Значення системи методів менеджменту в роботі підприємств готельно-ресторанного бізнесу

6.1. Економічні методи менеджменту, їх значення і ефективність використання
6.2. Організаційно-адміністративні методи управління
6.3. Соціально-психологічні методи управління

(2 год)

Семінарське заняття  6 (2 год).

Тема VI. Значення системи методів менеджменту в роботі підприємств готельно-ресторанного бізнесу

6.1. Економічні методи менеджменту, їх значення і ефективність використання
6.2. Організаційно-адміністративні методи управління
6.3. Соціально-психологічні методи управління

 

Тема: Структура особистості здібного керівника

 

 

 

Тестування

 

 

 

 

№ 2,5,4,6,,1

Тема VIІ. Управлінські рішення у менеджменті підприємств готельно-ресторанного бізнесу

7.1. Зміст і види управлінських рішень
7.2. Прийняття, реалізація та контроль виконання рішень
7.3. Стилі прийняття управлінських рішень і ефективність їх виконання

(2 год)

Семінарське заняття  7 (2 год).

Тема VIІ. Управлінські рішення у менеджменті підприємств готельно-ресторанного бізнесу

7.1. Зміст і види управлінських рішень
7.2. Прийняття, реалізація та контроль виконання рішень
7.3. Стилі прийняття управлінських рішень і ефективність їх виконання

 

Тема: Комунікаційні процеси в системі управління. Особливості зарубіжних технологій управління колективами

 

 

 

 

Опитування,  тестування

 

 

 

 

№ 2,4,6

Тема VIII. Сучасні технології управління коллективами

8.1. Кадровий потенціал підприємств готельно-ресторанного бізнесу
8.2. Підбір управлінських кадрів і формування їх резерву
8.3. Структура особистості здібного керівника
8.4. Особливості зарубіжних технологій управління колективами

(2 год)

Т Семінарське заняття  8(2 год).

ема VIII. Сучасні технології управління коллективами

8.1. Кадровий потенціал підприємств готельно-ресторанного бізнесу
8.2. Підбір управлінських кадрів і формування їх резерву
8.3. Структура особистості здібного керівника
8.4. Особливості зарубіжних технологій управління колективами

 

Тема: Інформаційні та організаційні ресурси підприємств готельно-ресторанного бізнесу

 

 

 

 

 

 

 

Опитування

 

16

16

76

 

 

 

 

 

Тематичний план з курсу «Організація готельного господарства» для спеціальності 6.050200 «Менеджмент організації»

 

Тема

Види занять

Наочність

Види контролю

Дата

Лекції

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Семінари

Сам. робота

 

 

Модуль 1. Сутність управління готельним комплексом

 

1.

Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу на сучасному етапі розвитку ринкової економіки в Україні

4

2

9

Схеми

опитування

 

2.

Визначення організації як соціальної структури

2

2

9

Таблиці, схеми

співбесіда вирішення інд. завд

 

3.

Фактори, принципи й функції менеджменту та їх подальший розвиток в умовах ринкової економіки

2

2

9

Схеми, таблиці

тестування

 

4.

Мотивація й стимулювання в готельно-ресторанному бізнесі

2

2

9

Схеми

вирішення інд. завд

 

5.

Функція контролю у готельно-ресторанному бізнесі.

2

2

9

Схеми

вирішення інд. завд

 

Модуль 2. Управління персоналом, в готельному комплексі, управління фінансами

 

6.

Значення системи методів менеджменту в роботі підприємств готельно-ресторанного бізнесу

2

2

9

Нагляд. Матер. Схеми.

опитування

 

7.

Управлінські рішення у менеджменті підприємств готельно-ресторанного бізнесу

2

2

9

Схеми, таблиці

реферування

 

8.

Сучасні технології управління коллективами

2

2

11

Схеми

тестування

 

 Всього  (108)

18

16

74

Х

Х

 

 

 

Календарне планування

 

 

№ п.п.

 

Назва теми

Форма

Кількість годин

Дата

1

Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу на сучасному етапі розвитку ринкової економіки в Україні

Лекція

4

 

2

Визначення організації як соціальної структури

Лекція

2

 

3

Фактори, принципи й функції менеджменту та їх подальший розвиток в умовах ринкової економіки

Лекція

2

 

4

Мотивація й стимулювання в готельно-ресторанному бізнесі

Лекція

2

 

5

Функція контролю у готельно-ресторанному бізнесі.

Лекція

2

 

6

Значення системи методів менеджменту в роботі підприємств готельно-ресторанного бізнесу

Лекція

2

 

7

Управлінські рішення у менеджменті підприємств готельно-ресторанного бізнесу

Лекція

2

 

8

Сучасні технології управління коллективами

Лекція

2

 

Разом

 

 

18

 

mooCow mooCow mooCow
mooCow